В Украине проходят незаконные чемпионаты по гандболу

В Украине проходят незаконные чемпионаты по гандболу
С открытым письмом обратилось к общественности руководство Федерации гандбола
Федерация гандбола Украины обратилась с открытым письмом к спортивной общественности по поводу незаконности проведения чемпионатов по гандболу в Украине, что является нарушением международного спортивного законодательства.

Руководство Федерации гандбола Украины обратилось к спортивной общественности страны с открытым письмом:

Шановні колеги!

Доводимо до Вашого відома, що відповідно до законодавства України та відповідно до умов Договору про співпрацю з Міністерством молоді та спорту України Федерація гандболу України на чолі з Президентом Андрієм Анатолійовичем Мельником є єдиною організацією, яка має виключне право організовувати та проводити всеукраїнські та міжнародні змагання з гандболу, а також представляти український гандбол на європейському та світовому рівні.

Попри це, деякі особи без законних повноважень видають себе за офіційних осіб Федерації, проводять на території України гандбольні змагання, які іменують "чемпіонатом України серед чоловічих команд Суперліги" та незаконно використовують символіку Федерації гандболу України.

Факти порушення норм національного та міжнародного спортивного законодавства обов’язково будуть предметом розгляду у відповідних інстанціях, а винні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Окремо звертаємо увагу керівників клубів, які задіяні в змаганнях не санкціонованих Федерацією гандболу України, що участь в таких заходах не матиме для клубів жодних юридичних наслідків. Це пов’язано з тим, що лише Федерація гандболу України може проводити Чемпіонат України з гандболу, визначати переможців та призерів таких чемпіонатів та надавати до Європейської гандбольної федерації відомості про клуби, які отримали право представляти Україну в єврокубкових змаганнях.

Напомним, что в чемпионате Украины по гандболу среди мужских команд выступают: "Мотор" (Запорожье), ZTR (Запорожье), ЗНТУ-ЗАС (Запорожье), Олимпус-85-USEFS (Кишинев), ZTR-СДЮШОР (Запорожье), Динамо (Полтава), Портовик (Южный).

В женском чемпионате играют: "Карпаты" (Ужгород), ГК "Бровары", "Галичанка" (Львов), "ДЮСШ21-ЦСКА" (Киев), "Эконом-Университет" (Тернополь), "Днепрянка" (Херсон), "Педуниверситет-Энерго" (Тернополь), "Спартак" (Киев), "Хмельничанка" (Хмельницкий), "МОШВСМ-Реал" (Николаев).

Источник: